Show simple item record

dc.date.accessioned2019-06-13T07:34:30Z
dc.date.available2019-06-13T07:34:30Z
dc.date.issued2019-06-13
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2600677
dc.description.abstractVerdiskaping basert på sidestrømmer i mat- og drikkeindustriener krevende, men har et stort forretningsmessig potensial. Vi har utviklet noen policy-anbefalinger basert på tre komparative casestudier i Norge og Danmark: om bruk av myse i meierisektoren, om animalske biprodukter i kjøttbearbeidende industri og brukt bygg i bryggerinæringen. Casestudiene har vist at forandringer i reguleringene og de politiske rammevilkårene påvirker i hvilken retning bærekraftige omstruktureringsprosesser går. Det skjer gjennom et sett av politiske virkemidler som må koordineres, på internasjonalt, nasjonalt og regionalt nivå. Den regionale konteksten er en viktig bakgrunn for mulighetene for verdiskaping fordi de geografiske og logistiske forholdene varierer veldig mellom Norge og Danmark, men også mellom forskjellige regioner i Norge. Derfor kan politiske virkemidler og bedriftsstrategier ikke enkeltvis kopieres, men må tilpasses til de lokale forholdene.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning NIFUnb_NO
dc.relation.ispartofseriesNIFU Innsikt;2019-13
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.titleFortgang i den sirkulære bioøkonomiennb_NO
dc.typeOthersnb_NO


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Except where otherwise noted, this item's license is described as Navngivelse 4.0 Internasjonal