Fortgang i den sirkulære bioøkonomien
Others
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2600677Utgivelsesdato
2019-06-13Metadata
Vis full innførselSamlinger
- 3 - Insight / Innsikt [215]
Sammendrag
Verdiskaping basert på sidestrømmer i mat- og drikkeindustriener krevende, men har et stort forretningsmessig potensial. Vi har utviklet noen policy-anbefalinger basert på tre komparative casestudier i Norge og Danmark: om bruk av myse i meierisektoren, om animalske biprodukter i kjøttbearbeidende industri og brukt bygg i bryggerinæringen. Casestudiene har vist at forandringer i reguleringene og de politiske rammevilkårene påvirker i hvilken retning bærekraftige omstruktureringsprosesser går. Det skjer gjennom et sett av politiske virkemidler som må koordineres, på internasjonalt, nasjonalt og regionalt nivå. Den regionale konteksten er en viktig bakgrunn for mulighetene for verdiskaping fordi de geografiske og logistiske forholdene varierer veldig mellom Norge og Danmark, men også mellom forskjellige regioner i Norge. Derfor kan politiske virkemidler og bedriftsstrategier ikke enkeltvis kopieres, men må tilpasses
til de lokale forholdene.